torsdag 28 maj 2009

Svensk "demokratisk" censur

Jag hörde häromdagen i radion att Sverige var först i världen med filmcensur. Detta med censur tycks hålla i sig fortfarande. Jag kom att tänka på detta när jag läste denna Tödde och Mödde:


 
Ämne: tödde o mödde

Integrationsdebatt – så funkar det!

Via Integrationsbloggen hittar jag fram till ett guldkorn i Expressen från häromdagen. Vi kan kalla det en heltäckande guide till vad integrationsdebatt är för något....  

– Ja hörde på Debatt i tossdas, Mödde. Dom debattera la invandrarfrågan.
– De gjorde dom inte, Tödde.
– Va debattera dom då, Mödde?
– Dom debattera varför man inte får debattera invandrarfrågan, Tödde.
– Men de har dom la debatterat förr, Mödde?
– Precis, Tödde. De e en ständigt pågående debatt om debatten som inte får föras. Den debatteras i Feskekörka, den debatteras vid Köpparmärra, När jag var på Ullevi …
– Jag förstår, Mödde. Men e de inte bättre å debattera invandrarfrågan än å debattera varför man inte får debattera den.
– De e bara rasister som debatterar invandrarfrågan, Tödde. Dom som debatterar varför man inte kan debattera invandrarfrågan utan att bli kallade rasister e inte rasister.
– Va e dom då, Mödde?
– Dom e la debattörer, Tödde. 

 
Sanna Rayman 2009-05-26 18:46 | Permalänk

Valsabotage

Idag diskuterade man våra märkligt unika svenska valsedlar på P1 kl1500. Inget annat land har så känsliga valsedlar som Sverige. Alltså, känsliga för sabotage. I nästan alla andra demokratiska länder har man en enda stor valsedel på vilken alla partier finns representerade. Så kryssar man för vilket parti man vill rösta på. Enklare och mer demokratiskt kan det knappast vara! Då kan nämligen ingen sabotera valsedlarna för det parti, eller de partier, som man ogillar.

Men i Sverige kan valsedlarna systematiskt saboteras vid varenda val, år ut och år in, utan att något ändras. I Sverige har nämligen varje parti sin egen valsedel liggande i vallokalerna. Det gör att antidemokratiska krafter kan sabotera andra partiers valresultat genom att systematiskt stjäla deras valsedlar. På så sätt styr dessa kriminella och antidemokratiska personer utgången av ett val eftersom väljarna hindras från att rösta på vissa partier. Och valet är inte längre ett fritt val.

I radioprogrammet idag sa man att de som är ansvariga för vallokalerna skall se till att alla partiers valsedlar är tillgängliga i vallokalen. Men hur skall det gå till? Bristen på kontroll utnyttjas till fullo, särskilt av personer på den extrema vänsterkanten. Och detta sker i val efter val. I många vallokaler verkar alla partiers röstsedlar ligga prydligt uppradade på plats, utom möjligen Sverigedemokraternas. Ty, bara några minuter efter det att vallokalen i ett skånskt bibliotek öppnat var deras valsedlar försvunna. Men, enligt en sverigedemokratisk valarbetare, så har det tydligen gått till på det viset vid alla val de senaste decennierna.  Det är inta bara skandalöst utan direkt skrämmande! Det behöver man väl inte vara sverigedemokrat för att tycka?

Jag läste idag i en insändare att valsedlarna för oppositionspartiet Det Nya Partiet, som leddes av Ian Wachtmeister i valet 1998, blev systematiskt bortplockade från nästan varenda vallokal i Skåne. Och när valarbetarna lade dit nya valsedlar tog det knappt 20 minuter innan de var stulna igen. Det gjorde att många människor som ville rösta på Det Nya Partiet inte hade annat val än att rösta på ett annat parti, eftersom de inte kunde finna Det Nya Partiets valsedlar. Nu kan man ju försvara valsystemet med att det finns blanka valsedlar, som man själv kan skriva in partinamnet på. Men folk är inte vana vid det. Och känner därför inte till det. Dessutom, råkar man stava fel så ogiltigförklaras valsedeln. De som råkar ut för valsabotage är således helt utlämnade åt valsabotörerna.  Ingen sympati går heller att få från svenska massmedia. Ty, där råder huvudsakligen den politiskt korrekta "sanningen" och den är nästan alltid regeringstrogen. Åtminstone så länge sossarnas har regeringsmakten.

 Slutklämmen i dagens insändare löd: Om Sverige skall kunna kalla sig demokratiskt i fortsättningen bör alla sanna demokrater kräva att få samma typ av valsedlar som man har i andra EU-länder. Det vill säga valsedlar som inte går att sabotera. Annars måste man kräva att det finns kontrollanter som bevakar valsedlarna i varenda vallokal. Och det lär väl knappast vara möjligt? 

Ja, vad tycker du?